بهترین مدل مدیریت زمان برای اثر بخشی تمرین در یادگیری یک مهارت چیست؟

 

بهتر شدن یک فرایند تدریجی است. اما خب اگر روش های هوشمندانه را به کار ببریم میتوانیم سرعت بهتر شدن خود را افزایش دهیم.

 

در این مقاله میخواهیم قدری در مورد مدلی مناسب برای تمرین و تلاش اثر بخش در یادگیری مهارت ها صحبت کنیم

 

تلاش های ما در زمینه ی یادگیری یک مهارت جدید در صورتی به نتیجه خواهند رسید که با استمرار و مداومت همراه باشند. برای مثال در تمرین موسیقی موردی که باید در اولویت توجه ما قرار گیرد تا بهتر یادبگیریم استمرار در تمرین روزانه است. 

 

خیلی از هنرجویان و هنر آموزان در رشته های مختلف مهارتی از تمرین روزانه ذهنیتی اغراق آمیز دارند به فرض مثال تصور می کنند که 

باید روزانه چندین ساعت تمرین داشته باشند و گرنه به موفقیتی نخواهند رسید. در حالی که همین مدت زمان طولانی را که برای تمرین خود انتخاب کرده اند تا کنون به آن دسترسی نداشته اند و در زمان های خیلی کم توانسته اند تمرینات خود را به صورت مرتب انجام دهند.

برای مثال مدام در ذهن خود برای تمرینی روزانه دو ساعت برنامه ریزی می کنند ولی شاید در ماه فقط چند روز موفق شوند که این مدل تمرین با این مقدار زمانی را به سرانجام برسانند.

 

آیا تمرین زیاد و فشرده برای پیشرفت و رشد در زمینه یادگیری یک مهارت سودمند و مفید نیست. صد البته که تمرین و تلاش و تکرار زیاد که برای رشد هر شخص در هر مهارت مفید است. اما مهم تر از مقدار تمرین در یادگیری یک مهارت این است که چه مقدار می توانیم به استمرار در تمرین خود پایبند باشیم. به همین خاطر بر این معتقدیم که تمرینی که هر روزه باشد هر چند با مقدار زمانی بسیار کم بسیار بیشتر از مدت زمان تمرینی اثر دارد که چند روز در میان باشد و به صورت بسیار فشرده و با درگیری ذهنی خیلی زیاد.

 

هنگامی که تمرین و برنامه ریزی هر روزه  و استمرار در تمرینات  برای یادگیری یک مهارت جدی گرفته نشود دو اتفاق خواهد افتاد. اول این که اوقاتی را که به هر دلیلی تمرین انجام نشود، ذهنیت هنرآموز یا هنرجو مدام درگیر این موضوع است که امروز تمرین نکردم، امروز درس هایم را اجرا نکردم. و از این قبیل خودگویی های منفی در ذهن؛ و وقتی هم که تمرین انجام شود به خاطر تمرین نکردن در روزهای قبل بسیار با فشار ذهنی و جسمی زیاد تمرین انجام می شود و ذهن مدام به فکر جبران کردن تمرین های انجام نداده در روزهای قبل خواهد بود. گویا این چنین تصور می شود که با فشار آوردن بر ذهن و جسم خود می توانیم نتیجه ای ناگهانی از کار خود بگیریم.

 

نکته مهم این که اگر میخواهید تمرین و پیشرفت مناسبی در یادگیری یک مهارت داشته باشید اول این که تلاشتان را روزانه انجام دهید اما به مقداری که هر روز بتوانید درصدی از کار را پیش ببرید. حتی اگر شده روزانه تنها ده دقیقه برای مهارتی که در حال یادگیری آن هستید وقت بگذارید بسیار عالی و کافی است.

شما مدت زمان ده دقیقه را برای تمرین انتخاب کنید و در صورتی که زمان بیشتر و انرژی بیشتری را در اختیار داشتید چه اشکال دارد که بیشتر هم وقت بگذارید اما حد اقل مقدار تمرین خود را در این صورت انجام داده اید و دیگر نگران این نیستید که هیچ اقدامی برای مهارت خود انجام نداده اید.

 

حس خوبی که این مدل تمرین برای شما دارد این است که شما در هر روز، با هر مشغله ای که دارید، با هر درگیری ذهنی که دارید دیگر حداقل مقدار تمرین را می توانید انجام دهید و از این طریق قدرت اراده ی شما افزایش پیدا خواهد کرد و کیفیت تمرین شما بالاتر می رود.

 

بهترین راهکار برای به نتیجه رسیدن این است که مدت زمانی را که تصور می کنید در اکثر شرایط زندگی می توانید هر روزه به آن پایبند باشید را انتخاب کنید و بر اساس آن تمرینی مداوم و مستمر و هر روزه داشته باشید . در این صورت احتمال موفقیت بسیار بیشتر است تا زمانی که تمرین ها به نا پیوسته و چند روز در میان انجام شود. این زمان ممکن است برای یک نفر ده دقیقه باشد و برای شخصی دیگر با شرایطی متفاوت تر بیشتر یا کمتر. مهم استمرار و انجام تمرین در تمام روزهاست.

 

این را به خاطر داشته باشید که کار مستمر ولی کوچک بسیار کارآمد تر و نتیجه بخش تر است …

 

 

 

2 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.