ویژگی های یک دف خوب چیست؟

 

بسیاری از علاقه مندان به ساز دف در ابتدای کار،  وقتی میخواهند مسیر یادگیری خود را شروع کنند برای تهیه ی ساز دف دچار مشکل می شوند.

دلایل زیادی دارد که در ابتدای کار،  اکثر افراد دچار سردرگمی می شوند و تلاش دارم در این مقاله به صورت کامل و با جزییات کامل به این موضوع بپردازم.

و در آخر این مقاله شما به اطلاعاتی دسترسی پیدا کرده اید که حاصل ده سال آموزش من در دف نوازی بوده و به عنوان مدرس این ساز به صورت کامل با دغدغه ی یک هنرجوی موسیقی برای خرید ساز همراه بوده ام،  و به او برای خرید یک ساز مناسب کمک کرده ام.

 

نکته ی اول : 

ساز اگر تنها از نظر ساختمان سالم باشد،  برای آموزش دیدن کافی است مگر این که از لحاظ مالی نسبت به قیمت ساز حساسیتی نداشته باشید و بخواهید ساز با کیفیت مناسب تری را تهیه کنید. که هم از لحاظ شکل و شمایل زیباتر است و هم از لحاظ صدادهی صدای باکیفیت تری را دارد.

در این مدت با چند مدل هنرجو برخورد داشتم که برای خرید ساز دف واکنش های متفاوتی داشته اند.

نوع اول: از لحاظ مالی مشکلی نداشته اند و از همان ابتدای آموزش دنبال تهیه ی یک ساز با کیفیت بوده اند.

ممکن است شما برای تهیه ی ساز بتوانید در ابتدای هزینه ی خوبی را برای تهیه ی ساز داشته باشید، و به خاطر همین موضوع قیمت ساز آنچنان برای شما اهمیتی نداشته باشد. در این مورد به شما پیشنهاد می شود آنچنان نیازی نیست که در ابتدا سازی بسیار گران قیمت تهیه کنید. همین که سازی را تهیه کنید که در طبقه بندی متوسط هم باشد برای شما کافی است. البته این مورد را به خاطر تجربه شخصی خودم می گویم و به قول معروف اختیار جیب خود را خودتان بیشتر دارید تا من.

 

نوع دوم: هنرجویانی هستند که با خود می گویند من فعلا یک دف معمولی میخرم و بعدا اگر دیدم ادامه دادم یک ساز بهتر می گیرم

این نوع دیدگاه هم برای خرید ساز بسیار مشاهده می شود که تعدادی از هنرجویان برای شروع آموزش دف نوازی علاقه مند به یک دف معمولی هستند و با خود این گونه فکر می کنند که فعلا با این دف معمولی شروع میکنم و اگر دیدم که دارم خوب یاد میگیرم و این ساز مثلا به درد من می خورد آن وقت به فکر یک دف بهتر می افتم و تهیه میکنم. لزوما هم این نوع تفکر برای کسی نیست که از لحاظ مالی برای خرید ساز دف مشکلی دارد. خیر، خیلی از افراد با این که توانایی مالی برای تهیه ی یک دف خوب را دارند باز هم این گونه تفکر میکنند و می خواهند با این برنامه ریزی کار آموزش خود را به سمت جلو حرکت دهند.

 

 

نوع سوم: هنرجویانی که از لحاظ مالی مشکل دارند و برای تهیه ی یک دف با قیمت خوب شاید واقعا به مشکل برخورد کنند، و این موضوع وقتی پر رنگ تر می شود که هزینه ی کلاسهای آموزشی هم علاوه بر خرید دف و وسایل مرتبط دیگر در این میان ظاهر می شود. به خاطر همین اکثرا این گونه تفکر می کنند که من با یک ساز معمولی بیشتر نمی توانم تهیه کنم و دنبال یک ساز با یک قیمت ارزان و مناسب هستند.

 

مطالبی را که درا ین مقاله سعی در بیان آن ها دارم برای هر سه مدل هنرجویی که در بالا برای شما مطرح کردم مناسب است و به خرید یک ساز مناسب به کمک شما خواهد آمد . مطلب بالا فقط مقدمه ای بود که شما در اول کار ببینید از کدام دسته از هنرجویان هستید که بعد از آن بتوانید انتخاب بهتر و مناسب تری برای تهیه ی یک دف خوب داشته باشید.

نکته ی دوم:

نکات مهم برای خرید یک ساز( دف) مناسب

ساز سالم باشد یعنی این که: کمانه ی دف تاب نداشته باشد و وزن ساز مناسب باشد.

رنگ و  مدل دیگر به سلیقه ی خودتان است.

دف های در طرح های تک رنگ ساده و در سرح های ابر و باد و به طرح پوست در بازار تولید می شوند که به دلیل تنوع زیاد طرح ها پیشنهاد میشه که خیلی در انتخاب طرح و رنگ ساز وسواس به خرج ندید و بیشتر به دنبال سازی باشید که برای یادگیری شما مناسب باشه. چرا که خیلی از سازها با این که طرح و رنگ خیلی شکیل و زیبایی دارند اما ممکن است به خاطر سنگینی زیاد یا کیفیت پایین طلق استفاده شده در آن مناسب برای کار آموزش نباشند. به همین دلیل سالم بودن ساز و نداشتن مشکل فنی ساز باید در اولویت کار شما باشد.

یکی از راه هایی که می توانید در خرید ساز مطمئن شوید این است که از هر مرکزی که ساز میخرید به شرط تعویض بخرید و بعد از خرید به مربی خود نشان دهید که چک کند ساز دف شما مشکلی نداشته باشد و سالم باشد. مربی شما هر چه باشد چند پیراهن بیشتر از شما در عرصه دف نوازی پاره کرده است. در این صورت اگر ساز دف شما مشکل خاصی داشت می توانید به راحتی آن را تعویض کنید و در هزینه های خود مدیریت کنید.

 

در ادامه همین مقاله بعدا فرصتی خواهم گذاشت و اطلاعات را تکمیل تر خواهم کرد. ممنون از این که تا این جا با من همراه بودید و وقت گذاشتید.

در کامنت های سایت منتظر نظرات و سوالات شما عزیزان هستم.

2 پاسخ
  1. علی اصغر
    علی اصغر گفته:

    سلام واقعا عالی بود من خودم ۴سال هستش که نوازنده سنتور هستم و برای ساز دومم دف رو انتخاب کردم و این مطلب کاملا مناسب بود فقط داخل سایت شما نوشته ها خیلی ریز میشه من نتونستم بخونمش برای همین کپی پیس کردم و به جای دیگری منتقل کردم برای خوندنش

    پاسخ
    • ritmtalaee
      ritmtalaee گفته:

      درود بر شما دوست عزیز. خوشحالم که مطلبی رو که در سایت مطالعه کردید مناسب شما بود. بایت نظر شما نسبت به کوچک بودن متن هم ممنونم و اصلاح شد . ارادتمندم.

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.